Midox_Dragonar
المشاركات: : 975 نقاط : 7209 السٌّمعَة : 4 تاريخ التسجيل : 18/09/2010
| موضوع: كانيلونى الأحد نوفمبر 14, 2010 9:41 am | |
| الكانيلونى
المقادير:
* 1 كوب حليب * 1 كوب دقيق * 3 بيض هذه المقادير تكفى عمل 11 قرص, و يمكن مضاعفة الكمية حسب الرغبة
الطريقة:
نخلط جميع المقادير سوا و نقلب كويس جدا لحد ما يمتزجوا كويس بالشكل ده
و بعدين نصفى الخليط من خلال مصفاة رفيعة عشان نشيل أى كلاكيع
و بعدها هيكون الخليط سائل و سميك حاجة بسيطة
بعد كده نجيب طاسة تيفال صغيرة و نحط فيها نقطتين زيت و نسخنها ع النار و بعدين ناخد مقدار كبشة من الخليط بتاعنا و نحطها بشويش فى نص الطاسة
نحرك الطاسة لحد ما الخليط يغطى كل مساحة الطاسة
و نتأكد ان الخليط اتفرد كويس,عشان نحصل على قرص كامل,كأننا بنعمل بيض أومليت
نسيبه على نار متوسطة لحد ما يبدأ يستوى, و ده هنعرفه لما نلاقى الحروف نشفت و ابتدت تعلا عن الطاسة و كمان لما نحرك الطاسة,القرص يتحرك معانا
نقلب القرص على الجهة التانية و نسيبه ثوانى يادوب ياخد لون و نطلعه على صينية أو طبق. نكرر لحد ما تنتهى كل الكمية و بين كل قرص و التانى,نحط نقطتين زيت فى الطاسة
بعد كده نعمل صوص بشاميل عادى خالص,لكل 1 ملعقة دقيق نحط 1 ملعقة زبدة و نقلب كويس لحد ما يمتزجوا مع بعض كويس و كل الدقيق يدوب فى الزبدة
و بعدين نضيف 1 كوب حليب و نقلب كويس جدا عشان كله يمتزج كويس
نحط ملح و فلفل حسب الرغبة .بعد ما نطفى النار,نضيف 1 بيضة و نقلب كويس طبعا نضاعف كمية البشاميل حسب ما احنا عايزين نجهز الحشوة............. العادى اننا نستعمل لحمة مفرومة متعصجة,لكن أنا بأحب أعمل حشوة مخصوص ..... بأضيف للحمة المفرومة طماطم و فلفل رومى و بصل و مشروم و زيتون أخضر و أسود و جبن رومى مبشور.......الخلطة دى بيبقى طعمها حلو أوى مع بعض
ناخد قرص من اللى عملناهم و نحط فيه شوية حشوة و نلف القرص على الحشوة
و نرص وحدات الكانيلونى فى طبق فرن بايركس
و لما نخلص كل الكمية,نحط على الوش البشاميل اللى عملناه
و ممكن نرش ع الوش جبنة رومى مبشورة أو موزاريللا و بعدين محطه فى الفرن لحد ما الوش يتحمر
و بالهنا والشفا ويارب لما تجربوها تعجبكم واتمنى اسمع اراء كل الى جربوا الطريقه
--------------------------- | |
|
ubetoo
المشاركات: : 481 نقاط : 5575 السٌّمعَة : 3 تاريخ التسجيل : 22/10/2010
| موضوع: رد: كانيلونى الأربعاء مارس 23, 2011 1:52 pm | |
| | |
|